Zabpelyhes töltött tojás

Zabpelyhes töltött tojás

Hozzávalók :7 tojás , 1-2 kanál olívaolaj , 1 fej hagyma , 2-3 gerezd

fokhagyma , só, bors , petrezselyemzöld , 2 marék zabpehely

6 tojást keményre főzünk és ha kihűlt, félbevágjuk. Sárgáját kivesszük

és villával elmorzsoljuk. Egy teflon lábosban kevés olíva olajon

megdinsztelünk 1 fej nagyon apróra vágott hagymát. Amikor már majdnem

jó, rávágunk 2-3 gerezd fokhagymát is. Rádobjuk a tojások sárgáját,

kevés sót, borsot , petrezselyem zöldet, majd ez előre vízbe áztatott

és kinyomkodott zabpelyhet. Kicsit kevergetjük, majd 1 nyers tojással

sütjük készre. (Az egész csak pár percig tart) Amikor meghűl, a

tojások fehérjébe töltjük és tejföllel, majonézzel, petrezselyem

zölddel, stb.. díszíthetjük. Ebből az adagból 12 db lesz.

Tovább a blogra »