Hajni fogyinaplója

Zabpelyhes töltött tojás

Zabpelyhes töltött tojás

Hozzávalók :7 tojás , 1-2 kanál olívaolaj , 1 fej hagyma , 2-3 gerezd
fokhagyma , só, bors , petrezselyemzöld , 2 marék zabpehely

6 tojást keményre főzünk és ha kihűlt, félbevágjuk. Sárgáját kivesszük
és villával elmorzsoljuk. Egy teflon lábosban kevés olíva olajon
megdinsztelünk 1 fej nagyon apróra vágott hagymát. Amikor már majdnem
jó, rávágunk 2-3 gerezd fokhagymát is. Rádobjuk a tojások sárgáját,
kevés sót, borsot , petrezselyem zöldet, majd ez előre vízbe áztatott
és kinyomkodott zabpelyhet. Kicsit kevergetjük, majd 1 nyers tojással
sütjük készre. (Az egész csak pár percig tart) Amikor meghűl, a
tojások fehérjébe töltjük és tejföllel, majonézzel, petrezselyem
zölddel, stb.. díszíthetjük. Ebből az adagból 12 db lesz.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!